Kalk beu? Kies voor een waterontkalker

Kalk in uw leidingen, boiler, wasmachine en badkamer is onaangenaam en op termijn schadelijk. Kies daarom voor een goede waterontkalker zodat uw woning geen nadelen van kalk meer ondervindt. Het ontkalken van uw leidingen zal na de installatie vanzelf gebeuren.

Verlaagd Btw-tarief voor waterontharder

Voor woningen ouder dan 5 jaar geldt een verlaagd Btw-tarief van 6% bij de plaatsing van een waterontkalker. Dit zorgt ervoor dat de prijs van een waterontkalker sterk kan verschillen naargelang de leeftijd van uw woning. Indien uw woning ouder is dan 5 jaar vermeld dit dan zeker bij uw offerte-aanvraag voor een waterontharder zo kunt u de offertes degelijk vergelijken.

Onderhoudscontract of aankoop waterontkalker

Verschillende leveranciers bieden een waterontkalker met servicecontract aan. Door dit contract ben je er altijd zeker van dat de ontkalker goed onderhouden wordt en het zout in de machine tijdig vernieuwd wordt. Het gehele komt zo vaak goedkoper uit met een servicecontract.
Soms kan het echter goedkoper zijn zelf in te staan voor het vernieuwen van het zout en de reinigingsmiddelen, zorg er dan wel voor dat je dit altijd correct doet, een slecht onderhouden waterontharder kan schadelijk zijn.

Hou met al deze factoren rekening bij de keuze voor een waterontkalker. Vraag hier volledig vrijblijvend offertes aan voor een waterontkalker.